0499 - 550243

APK

de Algemene Periodieke Keuring (APK) bij Autobedrijf Verbruggen in Oirschot

Gratis APK bij grote onderhoudsbeurt, een mooi duo

Wat is een APK-Keuring?

De APK-keuring (Algemene Periodieke Keuring) is een wettelijk verplichte keuring die geldt voor alle landen binnen Europa. Deze keuring is er om te beoordelen of de auto nog voldoet aan de vastgestelde regels van verkeersveiligheid. Daarnaast wordt bij een APK-check ook beoordeeld op registratie en verschillende milieuaspecten.

Wanneer en hoe vaak een APK-Keuring?

De APK-keuring is een momentopname en daarom dient uw auto periodiek gecontroleerd te worden. Wanneer de keuring plaats moet vinden is afhankelijk van het type brandstof en het bouwjaar van de auto. U hoeft zelf niet bij te houden wanneer uw auto weer gekeurd dient te worden. Wij sturen onze klanten een melding voor welke datum de auto weer gekeurd moet worden.

Auto op benzine/hybride
Als u een nieuwe auto heeft is de eerste keuring na vier jaar. De eerstvolgende keuring is twee jaar later en vervolgens weer twee jaar later. Zodra deze periode voorbij is dient uw auto elk jaar gekeurd te worden.

Auto op diesel
Op het moment dat u een nieuwe auto heeft die op diesel rijdt, heeft uw auto de eerste keuring na drie jaar. Na de eerste keuring bent u verplicht om de auto elk jaar te laten keuren.

Wat wordt er bij een APK gekeurd?

Een APK-keuring bevat drie verschillende onderdelen.
Een van onze ervaren keurmeesters beoordeeld onder andere de verkeersveiligheid van de auto. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de remmen, stuurinrichting en verlichting.

Het tweede onderdeel van de keuring betreft de milieuvriendelijkheid van de auto. Tenslotte wordt er gekeurd op basis van de registratie en wordt de kilometerstand doorgegeven bij een APK-afmelding.  

Wilt u meer weten over wat er precies gekeurd wordt? Kijk dan op RDW.nl.

 

Wat dient u bij een APK-Keuring mee te nemen?

Veel mensen vragen zich af wat ze verplicht moeten meenemen wanneer de auto gekeurd wordt. Het antwoord hierop is simpel: alleen de auto!
Al een aantal jaar is het niet meer nodig om uw kentekenbewijs mee te brengen. Tevens is het keuringsrapport van uw laatste keuring ook niet van belang.  

 

Goedkeuring of afkeuring APK

Is uw auto goedgekeurd? U ontvangt van ons een keuringsrapport met daarin de goedkeuring en persoonlijk advies met betrekking tot denkbare reparaties voor in de toekomst.

Wanneer uw auto afgekeurd is en de auto dus gerepareerd dient te worden, krijgt u ook een keuringsrapport. Met dit keuringsrapport kunt u door middel van de RDW een controle laten doen over de uitvoering van de keuring. U bent verplicht om de reparaties uit te laten voeren binnen twee maanden en voor de vervaldatum van de APK.
Dit benadrukt nogmaals dat de datum enorm belangrijk is.

Tip: De kans op een goedkeuring vergroten? Klik hier om te kijken wat u ter voorbereiding van uw APK-keuring eventueel zelf al kunt doen.

 

Voordelen APK-Keuring bij Autobedrijf Verbruggen Oirschot:

 • Gespecialiseerde keurmeesters

  Onze gespecialiseerde keurmeesters zijn APK bevoegd en kennen uw auto dan ook als geen ander. 
  Met onze kennis en ervaring zorgen wij ervoor dat u weer veilig de weg op kunt. 

 • Persoonlijk advies op maat

  Om u zo goed mogelijk verder te helpen, geven wij op basis van het keuringsrapport, persoonlijk advies om ervoor te zorgen dat u niet voor onverwachte wendingen komt te staan in de toekomst. 

 • Tijdelijk vervangend vervoer

  Wanneer uw auto bij ons in onderhoud is, denken wij graag met u mee. Daarom geven wij u de mogelijkheid om tijdelijk vervangend vervoer aan te bieden. 

 • Uitstekende service

  Wij zijn het adres voor alle werkzaamheden rondom uw auto. Als uw auto weer gekeurd dient te worden ontvangt u van ons een melding. Handig, want zo hoeft u het zelf niet bij te houden. 
  Indien het nodig is kan uw auto (in overleg) direct gerepareerd worden.

  Benieuwd naar wat onze klanten over ons te vertellen hebben? Kijk dan hier op Klantenvertellen.nl

 •  APK reminder

  Zes weken voordat uw APK verloopt, krijgt u van de RDW automatisch een melding. Daarnaast stuurt Autobedrijf Verbruggen u ook op tijd een reminder, zodat u de keuring niet vergeet en een afspraak kunt maken.

 • Gratis APK bij een grote onderhoudsbeurt

  Wanneer u uw jaarlijkse APK-Keuring combineert met een grote onderhoudsbeurt, krijgt u de APK-Keuring (excl. afmeldkosten en roetmeting/eobd test) bij Autobedrijf Verbruggen er gratis bij!

Naar wens kan ons garagebedrijf ook alleen de APK voor u regelen. Hiervoor hanteren wij een vast tarief voor zowel benzine- als dieselauto’s. Zo weet u meteen waar u aan toe bent!

 

APK bij Autobedrijf Verbruggen Oirschot in Oirschot

Woont u in Oirschot en zoekt u een betrouwbaar autobedrijf voor de APK van uw auto? Bij Autobedrijf Verbruggen in Oirschot bent u gegarandeerd van persoonlijke service en uitstekend vakwerk. U vindt ons op Industrieterrein De Stad, het adres van Autobedrijf Verbruggen is: De Stad 4 in Oirschot. Met een afstand van slechts 5 auto-minuten vanaf Best en de diverse snelwegen zijn wij makkelijk bereikbaar. We zijn er voor klanten in de omgeving van gemeente Oirschot en natuurlijk ook in omliggende plaatsen zoals Best, Moergestel, Acht, Wintelre, Bladel, Eersel etc. 

Adres

De Stad 4
5688 NX  Oirschot

aangesloten bij 100 procent onderhouden

Openingstijden showroom

ma 8.15 - 17.30
di 8.15 - 17.30
wo 8.15 - 17.30
do 8.15 - 17.30
vr 8.15 - 17.30
za 9.00 - 16.00

Lunchpauze van 12:15 – 13:00

Openingstijden werkplaats

ma 8.15 - 17.15
di 8.15 - 17.15
wo 8.15 - 17.15
do 8.15 - 17.15
vr 8.15 - 17.15

Lunchpauze van 12:15 – 13:00

Stuur een bericht